Дозвољен рад спортске дворане и клубова

18.08.2020.

Општински Штаб за ванредне ситуације Вишеград донио је одлуку да је дозвољен рад спортске дворане и свих клубова који су евидентирани на подручју ове локалне заједнице.

На састанку, који је одржан данас, чланови Штаба констатовали су да ће тренери бити најодговорнији када је ријеч о врсти тренинга, дистанци, дезинфекцији и евиденцији људи који улазе у дворану, те да је препорука да се све активности спортских клубова обављају на отвореном.

Чланови Штаба су навели да је неопходно да се између тренинга направи пауза од један час, да би послије дезинфекције и провјетравања простора, сљедећа екипа спортиста несметано тренирала.

Директор Јавне спортске установе „Дрина“ Миљан Бабић рекао је да спортску дворану могу искључиво користити спортски клубови и да ће почети са тренажним процесима.

Директор Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић рекла је да је у овој општини повољна епидемиолошка ситуација, те да се смањује број заражених вирусом корона, а повећава број опорављених.

Она је нагласила да је и даље обавезно поштовање свих мјера заштите које су прописали Републички и општински штабови за ванредне ситуације.

На састанку је истакнуто да у Вишеграду нема новозаражених вирусом корона, број активних случајева у овој општини је шест, док је број особа које се налазе у кућној изолацији 15.

У Вишеграду је до сада регистровано 148 случајева заразе вирусом корона.

СРНА