Донесене одлуке са циљем развоја туризма

02.04.2018.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су с циљем развоја туризма одлуке које се односе на давање у закуп земљишта за постављање жичаре „Зип лајн“, те одлуку о давању дозволе за туристички возић, који ће употпунити туристичку понуду.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је препознат велики значај туризма у развоју општине са промоцијом туристичких потенцијала.

„Туристички возић и жичара ће од овог љета употпунити туристички садржај и ми ћемо наставити да проширујемо туристичку понуду, са циљем повећања броја туриста“, истакао је данас Ђуревић.

Он је напоменуо да је донесена одлука о раду за вријеме вјерских празника, којом се утврђује ко може да ради за вријеме празника.

Шеф клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић рекао је да ће одлука за постављање жичаре дипринијети развоју туризма, као и одлука о туристичком возићу, а све са циљем задржавања туриста у граду.

„Усвојен је правилник о условима и начину давања у закуп земљишта непокретности општине испод тржишне вриједности“, казао је Андрић.

Он је појаснио да се правилником дефинише давање у закуп простора или земљшита чији је власник општина под повољним условима, уз обавезу да се запошљавају људи са подручја ове општине и да тај надзор траје најмање осам година.

Андрић је истакао да овај правилник издваја Вишеград од осталих општина и подстрек свима да дођу, што је за Вишеград предност поготово када је ријеч о новим инвеститорима и запошљавању.

СРНА