Донаторска изложба удружења „Мој пријатељ“

22.12.2020.

Удружење лица са потешкоћама у развоју „Мој пријатељ“ из Вишеграда организовало је хуманитарну изложбу на којој посјетиоци данас могу да донирају новац и тако помогну њихов рад.

Предсједник удружења Драгана Антић рекла је да се овогодишња традиционална изложба састоји из два дијела, те да је први новогодишњи, у оквиру којег су изложени ручни радови.

„Други дио изложбе представља пројекат који смо током протеклог периода реализовали у сарадњи са Министарством спољних послова Србије- Управом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону који се зове „Традиционални српски занати, огледало српске традиције“, навела је Антићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је удружење „Мој пријатељ“ од посебног значаја, истакавши да ће општина и убудуће на различите начине помогати њихов рад.

„Овом приликом желим да се захвалим свима који су помогли не само ову данашњу изложбу, него и комплетан рад удружења“, казао је Ђуревић, додајући да му је веома драго што грађани препознају важност оваквих догађаја и одазову се у великом броју.

Сва средства која буду прикупљена у оквиру ове хуманитарне акције биће усмјерена породицама дјеце са потешкоћама у развоју.