Донација медицинске опреме

08.09.2017.

Компанија „Тајм медија“ /Timemedia future now/ са Кипра донирала је данас медицинску опрему у вриједности од 10.000 КМ Рехабилитационом центру „Вилина влас“ и Дому за лица са инвалидитетом у Вишеграду.

Правни заступник „Тајм медије“ Бранислав Максимовић рекао је да је ова компанија као социјално и друштвено одговорна одлучила да донира средства општини Вишеград.

„Донација се односи на најугроженије категорије становништва и састоји се од медицинске опреме за коју смо сматрали да је неопходна установама у овом граду“, додао је Максимовић.

Према његовим ријечима, сврха донације је да се свакодневни живот штићеника у Дому, као и пацијената учини једноставнијим и лакшим.

Замјеник директора Дома за лица са инвалидитетом Силвана Крилић Кесић рекла је да ће донација помоћи у раду Установе.

„У нашој установи је смјештено 177 корисница из свих општина са подручја БиХ. Непокретне су 32 кориснице, а 60 користи пелене. Донација је изузетно значајна и то је нешто што ће нашој здравственој служби омогућити бољи и квалитетнији рад, а нашим корисницама квалитетнији живот“, истакла је Кесићева.

Вршилац дужности директора Рехабилитационог центра „Вилина влас“ Душана Буквић истакла је важност донације, јер је постојећа опрема застарјела.

„Ријеч је о новим моделима, који ће служити нашим пацијентима. Они су често тешко или једва покретни, тако да ће нам опрема служити како би могли доћи до терапије, односно за вријеме боравка наших пацијената у установи“, истакла је Буквићева.

Она је захвалила донаторима и општини Вишеград, која је посредовала у донацији.

СРНА