Дом здравља функционише, упркос проблемима

14.11.2016.

slava dom zdravlja

Запослени у Дому здравља Вишеград суочавају се са бројним проблемима, али успијевају да задовоље потребе свих корисника, рекао је директор Дома здравља Љубиша Шкипина током обиљежавања крсне славе ове установе – Светих Козме и Дамјана.

„Упркос проблемима, наша здравствена установа успијева да одговори потребама становника и да радимо по принципима Хипократове заклетве“, истакао је Шкипина.

Он је навео да Дом здравља у Вишеграду ради са седам тимова породичне медицине, уз оформљене службе Центра за ментално здравље, Центра за базичну рехабилитацију, те да се један љекар налази на специјализацији из гинекологије.

Чин ломљења славског колача обавио је свештеник Александар Топаловић, који је рекао да су Свети Козма и Дамјан спасавали људски род уз молитву кроз своја чудотворна дјела, лијечећи све којима је то било потребно.

„Ту службу настављају здравствени радници, помажући свим људима да што лакше преброде овоземаљски живот, да тјелесне муке буду што лакше и да их заједно побиједе“, нагласио је Топаловић.

Он каже да је непроцјењива помоћ Светих Козме и Дамјана љекарима јер њихов труд неће бити потпун ако нема благодати Божије, Пресвете Богородице и светитеља.

СРНА