Договори око исплате накнаде за потопљено земљиште

13.10.2017.

Рјешавање проблема  накнаде за потопљено земљиште,  ,тема је јуче одржаног састанка начелника општине Вишеград Младена Ђуревића са начелницима  општина Рогатица и Сребреница, Милорадом Јагодићем и Младеном Грујичићем.

„ Ова проблематика се спомиње већ дужи низ година“, рекао је Ђуревић, те истакао да ће у наредном периоду заједничком иницијативом са начелницима поменутих општина, радити на коначној реализацији исплате накнаде.

„Радимо на томе  да уз помоћ Владе Републике Српске, предсједника Милорада Додика и заједничких институција Босне и Хрецеговине,а уз договор са предсједником Србије Александром Вучићем, дођемо до рјешења које би у великој мјери значило овим локалним заједницама“, додао је Ђуревић.

Овим поводом начелник Рогатице Милорад Јагодић је навео да је ријеч о вишемилионским износима, на чију се исплату чека више од 20 година.

Након одржаног састанка, начелник Сребренице Младен Грујичић је изјавио да се нада да ће доћи до договора како би средства која припрадају овим општинама била на располагању за повећање буџета и улагања у инфраструктурне пројекте.

Радио Вишеград