Договорено покретање процедуре о братимљењу са московском области

12.04.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић разговарао је данас са делегацијом из Русије о братимљењу московске области Звениград и општине Вишеград, те је договорено покретање процедуре о братимљењу.

Ђуревић је након састанка у Вишеграду рекао да ће већ сутра бити покренута процедура братимљења и сарадње на свим нивоима, почев од спорта, културе, привреде.

Он је истакао да сарадња Русије и српског народа траје вијековима, да је треба одржавати и проширивати.

„На нама је да одржавамо ту сарадњу да је проширујемо и вјерујем да ће послије овог састанка изаћи многи важни пројекти за нашу општину“, додао је Ђуревић.

Ђуревић је напоменуо да ће се Вишеград у наредном периоду побратимити и са општином Звечани, са Косова и Метохије.

Депутат Московске обласне думе Владимир Сидоров рекао је да је на састанку разговарано о реализацији идеје о братимљењу Звениграда и Вишеграда и изразио задовољство чињеницом да је начелник то прихватио.

„Радићемо на успостављању сарадње српског и руског народа и градова Звениград и Вишеграда. Ми смо у суштини један народ, имамо пуно сличности“, навео је Сидоров.

Он је изразио очекивање да ће бити унапријеђена сарадња у области економије и спорта, те напоменуо да су договорене међусобне посјете спортских екипа из Вишеграда и Звениграда.

Састанку код начелника општине присуствовали су и предсједник Српско-руске заједнице „Завет“ Саво Цвијетиновић, предсједник удружења руско-српског пријатељства за Србију Љубиша Ристић.

СРНА