Додик и Цвијановићева са начелником општине Вишеград

09.06.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић састали су се са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем.

Током сусрета разговарали су о реализацији пројеката у овој општини.

Цвијановићева је навела да уз све што су анализирали у претходном периоду, велике капиталне пројекте коју су реализовани захваљујући доброј сарадњи локалне заједнице са републичким институцијама, имају планове и за неке за будући период.

Она је истакла да је једна од стратешких ствари управо Андрићград који је омогућио да цијели град Вишеград живи један нови обогаћен живот у коме су и приватна иницијатива и развој одређених услужних дјелатности значајно порасли.

„Све то заједно допринијело је и бољем стандарду и грађана који живе овдје и бољој економској ситуацији и већим перспективама. Све оно што носи туризам и туристичка понуда остаје као један од приоритета да и даље заједнички радимо на побољшању инфраструктуре, али исто тако да јачамо све оно што јесте подршка институција републичких када је у питању развој општине у сваком његовом сегменту“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да су данас дошли до податка шта је значио тај капитални пројекат. „Имали смо прилику да чујемо да је од једне сувенирнице која је некад прије постојала данас имамо 70 таквих сувенирница, да смо некада од хотела који је био закључан, девастиран, данас имамо у приватном смјештају негдје око 800 кревета на располагању“, истакла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, све то значи један нови живот ове локалне заједнице, и то су ствари на којима се жели наставити радити у будућем периоду.

„Да бисмо то имали морамо имати стабилну локалну власт. Из тог разлога ми дајемо подршку стабилности. Желимо да стабилност увијек буде приоритет у односу на било какве политичке игре или играрије које би могле да зауставе развој било које општине у Републици Српској и опредијељеност републичких институција да наставе да раде на овим важним пројектима у будућности“, закључила је Цвијановићева.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да су разговарали о многим пројектима који су реализовани у општини и о будућим пројектима, посебно изградњу котловнице у насељу Бикавац за који је Влада издвојила пола милиона КМ, као и реконструкцију моста у Добруну.

„У сарадњи са хидроелектраном би требало да се крене у пројекат истраживања термалне воде на подручју Андрићграда. Мислимо да је то пројекат који би у будућности био веома важан за комплет општину“, рекао је Ђуревић.

Указао је и на значај саобраћајнице Београд-Сарајево што би значило много за Вишеград јер би повећала број туриста и развој привреде.

Он је подсјетио да је у претходном периоду подијељени кључеви од 40 станова за социјално становање, инвестиција је била око 2,5 милиона КМ.