Додијељене повеље заслужним појединцима

21.09.2019.

У Вишеграду је одржана свечана академија поводом славе општине – Мале Госпојине на којој је Повеља општине додијељена заслужним појединцима.
Повеља општине додијељена је Јанису Панопулосу, Јорису Цацизавасу, Каријису Михаелу, Парису Вапоридису, Николаосу Минцивирису, Младену Фуртули, Миодрагу Тодоровићу, Михаилу Николову, Момиру Крсмановићу, Дражану Перендији постхумно, Драгану Вукотићу, Војкану Крстићу и Дражану Кнежевићу постхумно.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је на синоћњој академији да су сви добитници повеља допринијели развоју општине и стварању њеног доброг имена и угледа у ширим оквирима.

„Ово је наш скроман начин да им се одужимо и захвалимо што су, свако на свој начин, својим радом и залагањем дали допринос развоју Вишеграда“, истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да је Вишеград отворен за све који у њему желе да живе, стварају, инвестирају.

„Свакодневним напорима настојимо да постане значајан привредни и културни град, да остане град са добрим и гостољубивим људима, да вратимо сјај нашим селима и сачувамо предивну природу, у којој наши грађани и туристи могу да уживају“, истакао је Ђуревић.

Хуманитарац Војкан Крстић рекао је да му је овај дан посебан у срцу и да повеља коју је добио није само његова, већ свих Вишеграђана.

„У будућности бих желео да сви заједно градимо наше окружење како би било лепше и боље за живот. Следеће године планирам основати предузеће и запослити омладину јер су они будућност овог града“, истакао је Крстић, те захвалио на признању.

СРНА