Додијељена опрема спортским клубовима

19.09.2017.

У спортској дворани Вишеград вечерас је за око 400 спортиста додијељена спортска опрема, коју је обезбиједила општина Вишеград.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су средства обезбијеђена из буџетске резерве.

„Општина ће наставити да помаже све спортисте, јер то треба да буде наша обавеза. Ми морамо младост да извучемо из кладионица и са улице и да их доведемо у што већем броју на спортске терене“, додао је Ђуревић.

Он је истакао да се младим људима помаже и на други начин, те да је ово само један од видова помоћи, која треба да покаже да општина брине о младим људима.

Предсједник Школе фудбала „Бамби Соко“ Александар Говедарица рекао је да све што помаже развој спорта много значи.

„Данас је 87 дјечака добило опрему и то је велики подухват начелника општине. Дјеца су веома срећна јер су једнобразни и међу њима није било разлике“, додао је Говедарица.

Он је истакао да је ово награда за све спортисте, те похвалио општину која помаже на различите начине.

Предсједник Фудбалског клуба „Дрина Хе“ Никола Павловић захвалио је општини за донацију, те истакао да ова помоћ много значи.

„Наших 57 чланова добило је тренерке. Ово нам много значи, јер нисмо имали средстава да издвојимо за опрему. Захваљујем начелнику за све што чини у нашој општини, а посебно у развоју спорта. На овај начин ћемо дјецу усмјерити на прави пут“, додао је Павловић.

Предсједник Рукометног клуба „Вишеград“ Чедомир Гузина рекао је да је овај клуб, доласком нове власти доживио да рад Рукометног клуба буде изједначен са свим спортским клубовима.

„Први пут да имамо изврсну акцију, која је показала како се могу обрадовати спортисти и створити нормални услови за развој спорта“, додао је Гузина.

Потпредсједник Ронилачког клуба „Вишеград“ Братислав Антић захвалио је за донацију у износу од 3.000 КМ која ће клубу служити за набавку опреме.

„Опрема је веома битна, како би почели са курсевима роњења, а убрзо ће Вишеград имати прве рониоце на подручју наше општине“, додао је Антић.

СРНА