Дочек у Андрићграду уз Марију Шерифовић и ОК бенд

10.01.2023.

На Тргу Николе Тесле у Андрићграду за дочек православне Нове године посјетиоце ће забављати Марија Шерифовић и „ОК бенд“, а концерт је поклон Олимпијског центра „Јахорина“, речено је данас на конференцији за новинаре.

Марија Шерифовић рекла је да ће 13. јануара бити у дивном граду и са дивним људима како би подијелила лијепу енергију и емоцију.

„Задовољство је моје, хвала организаторима. Позивам људе из региона да уживају у лепој музици, дивној храни и дивном граду“, поручила је Шерифовићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да се очекује велики број посјетилаца и да вјерује да је ово почетак добре сарадње Олимпијског центра „Јахорина“, Андрићграда и Вишеграда.

Он је захвалио Влади Републике Српске, идејном творцу Андрићграда Емиру Кустурици и предсједнику Републике Српске Милораду Додику који, како је истакао, све ово добро увезује.

„Вишеград је у посљедњих десетак година постао посјећена дестинација, а прошле године га је посјетило око 400.000 туриста. Из године у годину расте број посјета и надам се да ће доласком Олимпијског центра сви пројекти заживјети, те да ћемо заједничким снагама допринијети да се све оствари“, нагласио је Ђуревић.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић је, говорећи о плановима за Андрићград, истакао да ће урадити нешто што је најбоље у региону и нагласио да је жеља да Андрићград и Дрина спајају Србију и Републику Српску.

Он је рекао да ће оснивач Андрићгарда Емир Кустурица бити укључен у све будуће планове, јер поштују оно што је Кустурица урадио.

„Одлучили смо да ово буде везивни фактор између Златибора и Јахорине, али истовремено развијамо и Ски-центар `Игриште` у Власеници. Фокусирали смо се на садржаје који ће бити у Андрићграду – адреналински садржаји, аква-паркови, Виша туристичка школа, хотел са пет звездица, а услуга да буде на месту број један“, навео је Љевнаић.

Према његовим ријечима, планирано је да на ријеци Дрини буде изграђена марина гдје би инвестирали у један брод за панорамску вожњу.

„Бродом би се спустили до Бајине Баште одакле би гондола ишла на Митровац на Тари, на место одакле се пружа један од најљепших погледа на свету, даље до Мећавника, пругом до Вишеграда. Мислим да би то на најбољи начин презентовало лепоте овог краја“, рекао је Љевнаић.

Он сматра да мост на Дрини, који је највећа атракција у Вишеграду, треба ставити у први план јер се захваљујући њему може довести велики број туриста из цијелог свијета.

„Велико нам је задовољство што ћемо за православну Нову годину поклонити концерт. Марија је ове године наступала на Јахорини и то је био најљепши концерт, гарантовано добар провод и добра музика“, истакао је Љевнаић.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек рекао је да се покушавају повезати двије најљепше српске планине – Јахорина и Златибор.

„Мислим да ће ово бити епицентар свих догађања. Ово је мали поклон за почетак лијепе сарадње нас и Андрићграда. Позивам људе да буду са нама за дочек православне Нове године. Надам се да ће овдје бити људи са Златибора, из Вишеграда, Рогатице, а позивам и наше драге госте из Горажда да нам се придруже“, навео је Елек.

Елек је нагласио да су планови за Андрићград велики и да је важно покушати људе са Јахорине усмјерити на Андрићград.

Концерт у Андрићграду ће у петак, 13. јануара почети у 20.00 часова наступом „ОК бенда“, након којег ће наступити Марија Шерифовић.

СРНА