Добра сарадња општине и медијских кућа

28.12.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је данас новогодишњи пријем за представнике медијских кућа, те пожелио да добра сарадња са новинарима буде настављена.

На пријему је констатовано да је сарадња општине и медија на завидном нивоу и да се о дешавањима у Вишеграду пише свакодневно.

„Вишеград треба промовисати јер увијек има добрих тема и повода“, рекао је Ђуревић и новинарима пожелио много среће у раду.

Уредник Српског соколског друштва „Соко“ Славко Хелета рекао је да је Вишеград увијек имао вриједне новинаре и да се та традиција наставља и поред тога што је дошло до смјене генерација.

„На радију, телевизији, у различитим дописништвима и на порталима имамо младе људе који настављају дугогодишњу новинарску мисију. Прије рата, Вишеград је имао дневне новине, а данас једино од штампаних медија имамо часопис Српског соколског друштва `Соко` за духовну и културну просвјету и периодичне часописе из културе у Андрићевом институту“, истакао је Хелета.

Он је додао да је веома значајно да за нека будућа времена остане оно што новинари запишу, а у Вишеграду има о много чему да се пише – од манастира, ћуприје, Андрићграда, до Старог Брода.

Дописник РТРС-а Данко Јевђевић рекао је да је сарадња општине и ове медијске куће изузетно добра.

Пријему су присуствовали представници Радио Вишеграда, дописници „Вечерњих новости“, Агенције СРНА, „Искре“, РТРС-а, новинари часописа „Соко“, те портала „Вишеград лајв“, „Вишеград 24“ и „Нови лист“.

СРНА