Новитовић обишао карантин у Вардишту

22.03.2020.

Вршилац дужности директора Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић посјетио је данас карантин у Вардишту код Вишеграда, који су поставили припадници Оружаних снага БиХ, те оцијенио добром сарадњу ове локалне заједнице и Цивилне заштите.

Новитовић је рекао да ће шатори у Вардишту ускоро бити фунцкионални да могу да служе у тренутку када Републички штаб донесе одлуку о мјерама карантина.

„Оно што су припрадници Оружаних снага БиХ урадили у Вардишту је само дио онога што је потребно урадити да би камп био функционалан. Свјесни смо да је то велика обавеза и одговорност, али је то трајна мјера стављања људи у карантин“, навео је Новитовић.

Он је нагласио веома добру сарадњу са општином Вишеград и њеним начелником, те додао да је чланове општинског Штаба за ванредне ситуације упознао са активностима Министарства здравља.

„Једна смо од ријетких земаља која је све мјере спровела благовремено и у потребном обиму“, навео је Новитовић.

Он је истакао да се све активности прате из сата у сат, а у зависности од резултата мјера прибјегава се и другим ригорознијим мјерама, као што су забрана кретања особама старијим од 65 година и ограничавање кретања за све грађане од 20.00 до 5.00 часова.

Новитовић је поручио да се све мјере спроводе у интересу здравља грађана и да се штитећи себе и суграђане даје најбољи одговор на епидемију која је задесила простор Републике Српске.

СРНА