Добит предузећа „Хе на Дрини“ улаже се у развој Вишеграда и Андрићграда

09.09.2022.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас предузеће Хидроелектране на Дрини у Вишеграду и разговарао са руководством овог предузећа о реализованим пројектима и плановима за будући период.

Из Кабинета предсједника Владе Срни је речено да је највише било ријечи о ефектима и резултатима рада овог преедузећа који су од значаја за развој Андрићграда и Вишеграда, као цијеле ове регије.

Вишковић је рекао да ће Влада подржати предложене пројекте овог предузећа, а приоритет у наредном периоду биће улагање у налазиште термалне воде на подручју Андрићграда чиме би било ријешено загријавање овог туристичког комплекса, као и проширење услуга Бање „Вилина влас“.

„Потенцијал који има ова бања је од изузетног значаја за развој туризма, како у Вишеграду и Андрићграду, тако и у цијелој Републици Српској. Влада Српске ће увијек бити на располагању и давати подршку развоју овог караја и проширењу капацитета бањског комплекса ‘Вилина влас'“, нагласио је Вишковић.

Премијер Српске је рекао да му је од велике важности података да је у току ове године Вишеград посјетило више од 300.000 туриста, те поручио да је Влада опредијељена да се наставе активности на привлачењу туриста и осмисле нови садржаји који ће обогатити туристичку поноду Вишеграда и околине.

Директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић захвалио је премијеру на посјети и истакао да се добит коју остварује ово предузеће улаже у развој туристичких и свих других потенцијала Вишеграда и Андрићграда.

СРНА