Ђуровић: Са првим симптомима дјецу довести на преглед

25.09.2020.

Дјецу са симптомима вируса потребно је довести у Дом здравља на преглед и обавијестити породичног љекара, како би се смањила могућност ширења вируса корона, рекла је новинарима директор Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић.

„С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, гдје је двоје ученика осмог разреда вишеградске основне школе позитивно на вирус корона, морам упозорити грађанство и родитеље дјеце школског и предшколског узраста, да на било какву појаву симптома вируса корона, дјецу не воде у вртић или у школу, већ да остану код куће и да позову тим породичне медицине који ће их даље упутити шта могу узимати од препарата, када могу доћи на преглед и када ће бити тестирање“, навела је Ђуровићева.

Она је истакла да су сва дјеца која добију рјешење од санитарног инспектора, дужна да остану у самоизолацији и да се јаве својим тимовима породичне медицине и да редовно мјере тјелесну температуру.

„Мораће да буду у посебној просторији и неће имати контакта са другим укућанима, а уколико изађу из куће носиће маске. Родитељи и друго или треће дијете ће ићи нормално на посао и у школу, али под посебним опрезом и уз поштовање свих прописаних мјера Института за јавно здравство Републике Српске“, навела је Ђуровићева.

У Вишеграду је укупно заражено пет особа, а од почетка пандемије укупно је заражено 158 лица.

СРНА