Ђуревић са предсједницима мјесних заједница о будућим активностима

18.12.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је данас пријем за новоизабране предсједнике мјесних заједница на подручју ове општине, поводом будућих активности и планова рада ових заједница.

Ђуревић каже да ће у наредном периоду овакви састанци бити редовни, јер ће, према његовом мишљењу, на такав начин бити успостављени бољи контакти са свим становницима на подручју Вишеграда.

„На овакав начин ћемо долазити до информација шта којем селу или дијелу Вишеграда недостаје и који су њихови проблеми, а вјерујем да ће формирање мјесних заједница уродити плодом и оправдати своје постојање“, наглашава Ђуревић.

Он је истакао да су мјесне заједнице, које имају више од хиљаду гласача, кандидовале по седам чланова мјесних заједница.

„У нашој општини имамо таква два случаја, а то су мјесне заједнице Вишеград један и Вишеград два, док је у преосталих 12 мјесних заједница изабрано по пет чланова“, рекао је Ђуревић и додао да ће локална управа настојати да, у складу са буџетским могућностима, све њихове приједлоге и идеје претвори у дјела.

Предсједник мјесне заједнице Добрун Славиша Тасић захвалио је Ђуревићу што је омогућио да, након шест година чекања, ово село добије своју мјесну заједницу и да мјештани остваре права која их следују.

„Та права су нам ускраћена прије шест година насилним укидањем мјесних заједница, а сада смо у могућности да се чује и наш глас – да људи аплицирају на пројекте који су од њиховог животног интереса, а то је првенствено инфраструктура села. Трудићемо се да својим активностима помогнемо да људи који живе у руралним дијеловима остваре своја права“, истакао је Тасић.

Предсједник мјесне заједнице Вардиште Ненад Мијаџевић рекао је да се сада на лакши начин могу обратити начелнику општине, презентујући приједлоге и проблеме, као и да ће то функционисати брже него у претходном периоду.

„У мјесној заједници Вардиште главни проблем је инфраструктура, а сматрам да би сваки становник овог села прихватио да се повеже на канализацију чији пројекат је у плану“, рекао је Мијаџевић.

Избори за чланове савјета мјесних заједница одржани су 25. новембра.

СРНА