Ђуревић разговарао о подршци општине манастиру у Вардишту

13.02.2024.

Манастири у вишеградском крају су стуб духовности српског народа, истакао је начелник Вишеграда Младен Ђуревић који је у Манастиру Вазнесења Господњег у Вардишту са монахињама разговарао о подршци општине овој светињи.

Ђуревић је рекао Срни да локална управа има обавезу да пружи подршку Манастиру у обнови и новим пројектима, што је веома важно и за опстанак људи на овим просторима, истичући да су манастири у вишеградском крају стуб духовности српског народа.

„Монахиње су овај простор оплемениле својим преданим радом и постојањем, удахнуле душу и њихов рад је видљив, што је вриједно пажње и подршке“, истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да је улога Црква немјерљива за српски народ, окупљање, очување јединства, предање млађим нараштајима о важности постојања светиња, али и за развој духовног живота.

„Наше светиње у вишеградском крају имају дугу традицију постојања и ми кроз буџет општине, али и на други начин, настојимо да им будемо подршка“, напоменуо је Ђуревић.

Монахиња Јефимија је истакла значај посјете начелника манастиру, те захвалила за помоћ општине у претходном периоду.

„Нама много значи подршка, много се урадило, а много тога треба и завршити“, рекла је мати Јефимија, која је истакла да је Црква мјесто окупљања вјерника, како из Вишеграда, тако и људи који пролазе овим крајем.

Манастирска Црква Вазнесења Господњег изграђена је и освештана 1996. године, а од августа 2007. настањена је монахињама.

СРНА