Ђуревић: Прихват миграната – немогућа мисија

30.05.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изјавио је Срни да ова локална заједница нема ни снаге ни капацитета да прими мигранте, те да је то немогућа мисија.

„Незваничне информације по одређеним медијима да би у Вишеграду требало да се смјести око 1.000 миграната, нису добре, јер наша општина нема капацитете да смјести толики број људи“, истакао је Ђуревић.

Он је подсјетио да у Вишеграду још постоји колективни центар гдје су смјештене избјеглице из претходног рата, те да ускоро почиње изградња зграде са 40 стамбених јединица гдје ће већина тих расељених лица бити смјештена.

„Вечерње новости“ објавиле су јутрос да се у Сарајеву појавила карта и распоред за смјештај 11.000 миграната у четири града Републике Српске – Бањалуци, Бијељини, Зворнику и Требињу, те општинама Вишеград и Градишка.

„Све више се говори да постоји прећутни план Савјета министара да Република Српска прими 11.000 миграната, од којих би по 2.500 отишло у Бијељину и Требиње, 2.000 у Зворник, по 1.500 у Бањалуку и Градишку, док би 1.000 миграната завршило у Вишеграду“, сазнају „Новости“ од извора блиских Савјету министара.

СРНА