Ђуревић посјетио Шумско газдинство ,,Панос“

14.12.2016.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић посјетио је Шумско газдинство „Панос“ у овој општини како би се упознао са његовим радом и проблемима са којима се запослени сусрећу.

„`Панос` запошљава готово 100 радника и дио буџета општине пуни се из овог предузећа. Договорена је сарадња која се односи на чишћење шумских путева на мјестима гдје се експлоатише дрвни сортимент, као и заједничко уређење дивљих депонија“, рекао је Ђуревић након посјете.

Директор Шумског газдинства „Панос“ Младенка Шипчић каже да послови које обавља газдинство захтијевају одређене облике сарадње са општином.

„До сада није било сарадње са општином, а сви задаци којима се бавимо захтијевају да сарађујемо јер територија којом газдује Шумско газдинство `Панос` представља 50 одсто територије општине Вишеград“, истакла је Шипчићева.

Она је додала да је сарадња важна и због очувања животне средине и будућности шума на овом подручју.

„Зависно од остварене зараде од продаје дрвних сортимената, одређује се и обавеза према општини Вишеград, која износи 10 одсто. Та средства требало би да буду усмјерена на одржавање путних праваца са којих се врши експлоатација дрвних сортимената“, појаснила је Шипчићева.

Она је рекла да у оквиру „Паноса“ постоји посебно ловиште „Каменица“ са ловачком кућом, те да је начелник општине обећао увођење струје у овај објекат.

Шипчићева је додала да је Шумско газдинство „Панос“ у посљедње три године повећало цијену рада, а број неисплаћених плата са пет свела на двије.

СРНА