Ђуревић посјетио седмочлану породицу Јовановић

10.03.2020.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић посјетио је данас седмочлану породицу Јовановић, која је недавно добила пето дијете.

Ђуревић је рекао да за општину много значи то што једна породица има тако велики број дјеце.

„Ми смо, осим редовних давања које општина издваја кроз пронаталитетну политику, данас издвојили скромну помоћ како бисмо породици бар мало олакшали у подизању њихове дјеце, а разговарали смо и о другим видовима подршке“, истакао је Ђуревић.

Он је рекао да општина подржава све они који се одлуче да оформе породицу, а касније добију дјецу.

„На различите начине настојимо да помажемо и дјецу у вртићима и школама, те студенте. Размотрићемо могућности за наредну годину да, уколико нам услови дозволе, боравак дјеце у вртићу `Невен` буде бесплатан“, најавио је Ђуревић.

Мајка петоро дјеце Марина Јовановић рекла је да им је указана велика част што их је посјетио начелник општине.

„Показао је да је човјек, а овом приликом му захваљујем за помоћ“, истакла је Јовановићева.

Јовановићева је навела да им је била жеља да имају велику породицу и данас, има много одрицања, али им је лијепо.

„Браћа и сестре су прихватиле најмлађег члана веома добро, мада смо очекивали да буду помало љубоморни на њега. Све што је у њиховој могућности, дјеца нам помажу“, додала је она.

Отац Бранислав Јовановић каже да су за велику породицу најпотребнији љубав и слога.

„Укупно шест година нисам радио нигдје, а имали смо троје дјеце. Тренутно ја радим, супруга је незапослена, али смо ипак задовољни. Драго нам је што нас је начелник посјетио, то нам пуно значи“, рекао је Јовановић.

У породици Јовановић најстарији је Младен који има 16 година, Стефан 14, Лука 11, Јована пет и најмлађи Јован непуна два мјесеца.

СРНА