Ђуревић посјетио предузеће „Златар шпед“

05.04.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић посјетио је данас новоосновану фирму „Златар шпед“ у Добруну код Вишеграда која се бави производњом дрвног пелета и запошљава 20 радника са подручја ове општине.

Ђуревић је истакао да је Добрун постао велико градилиште и изразио задовољство, јер у овој фирми ради око 20 радника из вишеградске општине, те навео да ће до љета бити запослено још толико.

„Општинска администрација наставиће да подржава овакве пројекте и настојаћемо да помажемо све потенцијалне инвеститоре који желе да улажу у нашу општину“, рекао је Ђуревић и додао да је ова локална заједница у преговорима и са једном фирмом из Москве.

Ђуревић је навео да су у току прошле године у овој општини отворене четири фирме, од којих је једна из Нове Вароши, Севојна, Пожеге и Ариља, на радост свих становника ове локалне заједнице.

Технички директор фирме „Златар шпед“ Слободан Бошковић изразио је наду да ће у току наредног мјесеца кренути са првим дијелом производње која се односи на резање грађе.

Он је изразио захвалност начелнику Ђуревићу и његовим сарадницима на изузетној сарадњи и разумијевању према инвеститорима.

„Ова фирма обухвата производњу резане грађе и пелета“, навео је Бошковић, додајући да је до сада у ово предузеће уложено око 1.000.000 КМ, те да ће у наредном периоду бити уложено још 500.000 КМ и тиме ће бити заокружено инвестирање.

Он истиче да је тржиште већ обезбијеђено, наводећи да ће више од 90 одсто производње бити за извоз.

Радник овог предузећа Драган Рајковић рекао је да му је ово прво запослење и да је за њега значајан и због тога што је недавно засновао своју породицу.

Један од запослених Тане Дроца рекао је да је дуго био без посла, да су услови рада у фирми веома добри и да му овај посао много значи.

СРНА