Ђуревић посјетио погоне „Котон текса“ и „Ив кома“

25.02.2019.

Фирме „Котон текс“ из Ариља и „Ив ком“ из Пожеге, које у погонима у Вишеграду запошљавају 60 радница, примјер су да ова општина може задовољити све услове за покретање нове производње, оцијенио је данас начелник вишеградске општине Младен Ђуревић.

„Раднице су задовољне јер су им плате и доприноси редовни, имају посла и испуњавају задатке које добијају од својих послодаваца“, истакао је Ђуревић приликом посјете погонима ових фирми.

Ђуревић је рекао да се производи који настану у погонима у Вишеграду пласирају у Француску и Њемачку, што је добра реклама за општину и Републику Српску.

„Општина Вишеград ће наставити да подржава све људе добре воље који имају намјеру да овдје покрену производњу. Изаћи ћемо у сусрет и направити програме разних подстицаја како би подстакли нове људе који желе да инвестирају у нашу општину, а самим тим и запосле наше људе“, нагласио је Ђуревић.

Он каже да је ово први у низу обилазака привредних субјеката.

Шеф производње у фирми „Котон текс“ из Ариља Мила Василић рекла је да су веома задовољни односом општине Вишеград према овом предузећу.

„Веома смо задовољни како је општина Вишеград пружила услове за сарадњу. Помогли су нам у сваком погледу и све што смо тражили, они су, што је било у њиховој моћи, дали и помогли“, навела је Василићева.

Према њеним ријечима, ова фирма у Вишеграду тренутно запошљава 15 радница, с циљем проширења производње.

„У плану је да се прошири производња и да се ради цијели производ, односно кројење и шивење, паковање и пласирање на њемачко тржиште. Такође, имамо и продавницу наших производа која веома добро ради. Планирамо да кренемо и са синдикалном продајом у Вишеграду и Републици Српској“, навела је Василићева.

СРНА