Ђуревић посјетио Дом за лица са инвалидитетом

28.12.2016.

Дом за лица са инвалидитетом у Вишеграду једина је установа у Републици Српској која на свеобухватан начин брине о женским лицима које имају сметње у развоју, рекао је након посјете овој установи начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.
Ђуревић је похвалио рад запослених у Дому и истакао да је потребно много труда и рада како би биле задовољене потребе свих корисника.

„Општина Вишеград помоћи ће Дому за лица са инвалидитетом, те кроз различите манифестације промовисати рад корисника“, рекао је Ђуревић новинарима.

Директор овог дома Зоран Васиљевић истакао је да је у сарадњи са Ђуревићем договорена реализација пројекта осамостаљивања корисника уз подршку радника.

„Планирано је да се земљиште установе да општини у замјену за одређене кућице, које би се користиле за осамостаљивање корисника, те како би били створени услови за враћање корисника у друштвену заједницу“, додао је Васиљевић.

Он је нагласио да Ђуревићева посјета представља једну од најзначајнијих јер је делегација општине Вишеград дошла у посјету Дому након 13 година.

„Овдје је ријеч о женским лицима умјерене, теже и тешке ометености у развоју и о лицима обољелим од аутизма. Тренутно имамо 173 корисника из цијеле БиХ“, навео је Васиљевић и додао да ову установу помаже Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.

СРНА