Ђуревић: Пензионери заслужују бољи статус

25.08.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да су на састанку са представницима Удружења пензионера договорене заједничке активности у наредном периоду, као и начин побољшања њиховог рада.

Он је истакао да пензионери заслужују бољи статус и да ће општина учинити све да им помогне у њиховом раду.

„Договорили смо заједнички састанак на којем ће присуствовати сви пензионери, који буду могли доћи, а планирано је да се одржи почетком октобра, гдје ћемо заједнички тражити рјешење за проблеме које имају“, рекао је Ђуревић.

Он напомиње да је данас на састанку, који је одржан у кабинету начелника општине, договорено да за пензионере буду организовани излети које ће подржати општина.

Секретар Удружења пензионера Слобо Тодор рекао је да се на састанку разговарало о проблемима пензионера у Вишеграду, те начину њиховог рјешавања.

„ИМа око 2.300 Пензионера, а од тога су 2.150 чланови Удружења. Финансирамо се чланарином и грантом општине Вишеград“, прецизирао је Тодор.

Он истиче да су заједно са начелником општине Вишеград донесене нове идеје које ће бити реализоване.

„Захваљујем начелнику општине за разумијевање и пријем. Активности рада Удружења, које подразумијевају сарадњу са другим општинама, излете и слично ћемо повећати, а општина ће финансијски помоћи“, рекао је Тодор.

СРНА