Ђуревић: Очување Српске – задатак свих

09.01.2018.

У Вишеграду је данас, поводом Дана Републике, положено цвијеће на Споменик руским добровољцима на Војничком гробљу и Споменик браниоцима Републике Српске, а у свим храмовима служене су литургије.
Цвијеће су положили представници општине и Борачке организације.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић рекао је на свечаном пријему да је очување Републике Српске приоритет и задатак свих.

Ђуревић је истакао да не смију бити заборављени они који су своје животе дали за Републику Српску јер захваљујући њима данашње генерације живе у слободи.

„Никада нећемо заборавити да бринемо о ствараоцима Српске, али не смијемо заборавити да морамо очувати Републику, идентитет и насљеђе на које смо поносни. Морамо бити јединствени у очувању дана којег славимо, 9. јануара. Славећи овај дан осјећамо се часно и поносно“, рекао је Ђуревић на пријему у Градској кући у Андрићграду за представнике привредног, јавног и политичког живота, спортске клубове и удружења, те невладин сектор.

Он је присутнима честитао Дан Републике, те захвалио свим институцијама, предузећима и људима који раде на унапређењу квалитета живота свих Вишеграђана.

На свечаностима организованим поводом Дана Републике послужена су традиционална српска јела, да би се и тако показало богатство народа Српске и дала подршка прослави и очувању Дана Републике.

Српску славску трпезу припремила је Младена Гојковић из Чачка, која је за свој рад више пута награђивана, а за ову прилику спремила је око 50 врста пита, погаче, уштипке, крофне, палачинке.

СРНА