Ђуревић: Нови инвеститори и радна мјеста у овој години

19.08.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изјавио је да се у Вишеграду у овој години очекује отварање нових радних мјеста у текстилној производњи и дрвопрерађивачкој индустрији, у договору са инвеститорима из Србије.

„Два инвеститора, која се дуго година баве текстилном производњом, спремна су да почну са радом. У исто вријеме, одређен број људи је планиран у фирми која ће се бавити прерадом дрвета“, рекао је Ђуревић вечерас Срни.

Он нагласио да је са делегацијом општине Вишеград данас посјетио предсједника општине Ариље Зорана Тодоровића, те да су обишли и инвеститоре и њихове погоне како би договорили почетак рада у Вишеграду.

„Наш циљ је да задржимо становништво на овом подручју, а у исто вријеме да помогнемо младима и да их на различите начине стимулишемо да остану на овом подручју, како би својим знањем дали допринос заједници у којој живе“, нагласио је Ђуревић.

Он је рекао да ће почетком септембра 12 приправника почети да одрађује приправнички стаж у општини, а да ће од сљедеће године и предузећа и институције запослити приправнике, како би млади стекли радна искуства.

Власник фирме „Пут слободе“ из Пожеге Зоран Милетић рекао је данас да у Вишеграду планира да отвори производњу текстила.

„Чуо сам да је у Вишеграду била текстилна производња. Ми се бавимо шивењем капута, а планирамо што пре да почнемо са радом. За почетак наш план је да запослимо 20 људи“, рекао је Милетић.

Милетић је похвалио сарадњу са општином Вишеград и додао да робу извозе у Париз.

СРНА