Ђуревић: нашу општину и Херцег Нови повезује стваралаштво Иве Андрића

17.07.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да Вишеград и Херцег Нови имају пуно сличности, како кроз историју, тако и кроз туризам, да их повезује прије свега пријатељска веза, која ојачава народ и веза која ствара нове могућности и нова остварења.

„Захваљујући овом сусрету желимо подстаћи наше младе да кроз културу и спорт дјелујемо на више простора, да размјењујемо културна богатства и баштинимо оне вриједности које су дубоко у нама укоријењене“, истакао је Ђуревић након потписивања споразума о сарадњи Вишеграда и Херцег Новог у области културе.

Он је додао да су ове двије општине биле значајан дио живота и стваралаштва Иве Андрића и да је то оно што их посебно повезује.

Ђуревић је изразио наду да ће и Вишеград имати Кућу Иве Андрића, како би поред Андрићграда туристичка понуда била још боља.

У Херцег Новом је синоћ отворена реновирана Кућа Иве Андрића, а предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић и начелник општине Вишеград Младен Ђурђевић потписали су Споразум о сарадњи ове двије општине у области културе. Овом догађају присуствовали су бројни гости из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

СРНА