Ђуревић на Међународном конгресу русофила

26.02.2024.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић присуствује Међународном конгресу русофила који се одржава у Москви, а окупља око 350 представника из 130 земаља.

Ђуревић је рекао да му је задовољство што је дио конгреса, чији је циљ да учврсти традиционалне и пријатељске односе између Русије и Републике Српске.

Други конгрес међународног форума русофила отворила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Један од догађаја на конгресу је и Мултиполарни форум. Биће то догађај великих размјера уз учешће неколико стотина делегата, међу којима су истакнути мислиоци, политиколози, филозофи и лидери мишљења из свих региона свијета.

Конгресу ће присуствовати министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, званична представница Министарства спољних послова Марија Захарова, филозоф Александар Дугин и многе друге ауторитативне и значајне личности из цијелог свијета. На форум је позван и руски предсједник Владимир Путин.

Покрет русофила настао је прошле године и за кратко вријеме успио је да уједини људе са свих континената који се нису плашили да говоре о потреби стварања мултиполарног свијета заснованог на међусобном поштовању.