Ђуревић: Млади су наша будућност

14.01.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић истакао је да ова општина даје велики значај и подршку младима, који су једна од најбитнијих карика у друштву.

„Млади су наша будућност и потенцијал, њима треба да се поносимо и да у њих улажемо. Општина се опредијелила да младима да велики значај и наши резултати подршке из протекле године су веома оправдани, јер су млади показали да својим умијећима и способностима на најбољи начин представљају наш град“, рекао је данас Ђуревић.

Он је додао да општина прати и награђује све талентоване младе људе, организује пријеме и даје им подршку на различите начине.

„Циљ је да задржимо младе и зато велику подршку дајемо наталитету, издвајаући средства из општинског буџета. Веома је важно да спријечимо одлазак младих људи и омогућимо им нађу своја запослење у овом граду и оснују своје породице“, нагласио је Ђуревић.

Према његовим ријечима, за младе је суштински важно да буду активни и да искористе своје потенцијале, а општина је ту да пружи потребну подршку.

Ђуревић је додао да општина за наталитет издваја више од 100.000 КМ, а да се велика средства издвајају и за стипендије.

Међу пројектима који се тичу омладине, он је издвојио опремање двије музичке собе у Дому културе, које ће ускоро почети са радом, затим уређење фасаде на обданишту и дворишта, постављање безбједносних камера и набавку опреме за рад.

„У Основној школи је урађена фасада, столарија, поправљен је систем гријања.У обје фискултурне дворане је уведено гријање, замијењене су табле у свим учионицама. Двије учионице које похађају ученици првих разреда су комплетно реновиране“, навео је он.

Према његовим ријечима, у овој години је планирано да се уради ограда у школском дворишту, те да се повећа број паркинг мјеста.

СРНА