Ђуревић: Фолклорна друштва – најбољи репрезенти града

23.11.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је данас да су фолклорна друштва најбољи репрезенти града и да им је захвалан за труд, рад и промоцију како у Републици Српској тако и у региону.

Ђуревић је навео да је током данашњег пријема за представнике Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Краљ Петар Ујединитељ“ разговарано о предстојећим активностима и плановима.

„Овај ансамбл заслужује посебну пажњу јер из године у годину представљају општину Вишеград у најбољем свјетлу. Осим годишњих концерата, дају допринос и у организацији традиционалне манифестације `Лицидерско срце`“, рекао је Ђуревић новинарима.

Он је нагласио да општина помаже пројектима и буџетом рад КУД-а који је један од амбасадора ове локалне заједнице.

Предсједник КУД-а Чедомир Гузина захвалио је начелнику који их је позвао на састанак како би се упознао о раду и потребама овог друштва.

„Изнијели смо планове за сљедећу годину, а постоји и договор за њихову реализацију. Приоритет су народне ношње за све чланове КУД-а, као и простор у којем ће се одвијати пробе“, рекао је Гузина.

Он је истакао да ће 23. децембра бити одржано „Фолклорно вече“ овог ансамбла, док је половина маја предстојеће године резервисана за традиционални „Међународни фестивал фолклора“ под покровитељством општине Вишеград.

Културно-умјетничко друштво „Краљ Петар Ујединитељ“ има више од 200 чланова свих узраста.

СРНА