Ђуревић: Добра сарадња са Геодетском управом

23.11.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Босиљка Предраговић договорили су се на данашњем састанку да што прије почне излагање на јавни увид непокретности у катастарској општини Вишеград два.

„То је оно што сви грађани очекују и што нам је потребно да бисмо могли рјешавати многе захтјеве грађана, од којих се највећи број односи на легализацију бесправно изграђених објеката“, рекао је Ђуревић.

На састанку у Вишеграду закључено је да постоји добра сарадња општине и Републичке управе и да раде све да суграђани брже и лакше рјешавају своје захтјеве и добијају неопходне податке.

Предраговићева је истакла да је за Републичку управу за геодетске и имовинско-правне послове веома важна добра сарадња са свим јединицама локалне самоуправе.

„Неће само грађани бити задовољни када изложимо катастарску општину Вишеград два, него и сама јединица локалне самоуправе. Привредни развој јединице локалне самоуправе зависи од регистра имовине, односно процијењене вриједности те имовине и планирања пословних и индустријских зона“, рекла је Предраговићева.

Она је навела да је договорено да се у идућој години доставе подручја која су од интереса за јединицу локалне самоуправе како би их припремили да се, одмах послије излагања Вишеград два катастарске општине, крене у излагање тих катастарских општина.

СРНА