Ђого: Упис првих студената од октобра наредне године

09.09.2022.

Декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Марко Ђого изјавио је, након потписивања споразума о сарадњи, којим је предвиђено отварање студијског програма туризма и хотелијерства у Вишеграду, да се нада да ће од 1. октобра сљедеће године бити уписани први студенти.

Ђого је навео да свему претходи израда адекватног елабората, а да досадашњи улазни параметри дају разлог за оптимизам.

„Нова законска рјешења су омогућила увођење такозваних кратких студијских програма. Мислим да ће први такав студијски програм на Универзитету у Источном Сарајеву бити онај који ћемо отворити овдје“, рекао је Ђого новинарима након потписивања споразума.

Он је истакао да бити универзитетски центар није лако, али да ако у Републици Српској постоји град који има предиспозиције да то буде – онда је то Андрићград.

„Мислимо да је ово град који је центар туристичке регије и да оне стандарде које је поставило ресорно министартво о минималном броју уписаних студената можемо са високом сигурношћу рећи да ћемо испунити и да ће бити економска оправданост отварања овог студијског програма“, рекао је Ђого.

Представници Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Андрићграда потписали су данас споразум о сарадњи, којим је предвиђено отварање студијског програма туризма и хотелијерства у Вишеграду.

Споразум су, у присуству предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, потписали декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Марко Ђого и представник државног капитала у Андрићграду Недељко Елек.

Потписивању споразума у амфитеатру Факултета у Андрићграду присуствовао је и представник општине Вишеград у Скупштини Андрићграда Бране Смиљић и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

СРНА