Ђак генерације средње школе Гала Пајовић

10.06.2020.

Гимназијалка Гала Пајовић проглашена је за ђака генерације у Средњошколском центру „Иво Андрић“ Вишеград.

Директор ове школе Дивна Васић рекла је да је Пајовићева одличан такмичар из математике и физике и активна у бројним секцијама.

„Ова година је у знаку успјеха наше ученице. Осим што је изванредан ђак, Гала је исти такав спортиста, те је у овој години понијела и титулу спортисте године града Вишеграда. Показала је да је пожртвована и предана успјевајући да усклади школске са спортским обавезама“, навела је Васићева.

Пајовићева је рекла да јој је велика част што је проглашена ђаком једне посебне генерације.

„Међу нама је било много добрих ученика и заједно смо, што нас чини посебним, гурали једни друге напријед и давали подстрек за успјех. Посебни смо и због тога што смо се, ризикујући своје животе, активирали да помажемо другима“, истакла је Пајовићева.

Она је додала да њена генерација неће прослављати матурско вече, које је, према њеним ријечима, један од битнијих догађаја у животу младог човјека.

„Посебни смо и по начину на који смо завршили наше школовање – онлајн наставом; у почетку с потешкоћама али смо, опет заједнички са нашим професорима све савладали“, каже Пајовићева.

Гала Пајовић планира да настави школовање на Факултету организационих наука у Београду и да се по окончању студија врати у Вишеград.

СРНА