Делегација општине Вишеград посјетила Слобомир

15.12.2016.

Споменик Мехмед-паше Соколовића биће допремљен у Вишеград почетком наредне године, договорено је данас у Бијељини на састанку делегације општине Вишеград са српским бизнисменом Слободаном Павловићем.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да је на данашњем састанку договорена локација на којој ће бити постављен споменик који је поклон од Павловића.

„Споменик Мехмед-паше Соколовића Вишеграду много значи и то нема цијену. Био сам веома изненађен када сам сазнао за идеју да ће се Вишеград на овај начин одужити творцу вишеградске ћуприје“, додао је Ђуревић.

Он каже да је на састанку било ријечи и о будућој привредној сарадњи, те да ће у Вишеграду почетком идуће године бити одржан састанак са привредницима и потенцијалним инвеститорима.

„Договорили смо се да на наредни састанак у Вишеграду позовемо бизнисмене и привредне субјекте, с циљем покретања привредног развоја“, најавио је Ђуревић.

Он је истакао да је било ријечи и о могућој сарадњи Радио-телевизије Слобомир и Радио Вишеграда.

Бизнисмен Павловић рекао је да му је изузетно драго што је имао прилику да угости начелника општине Вишеград и да разговарају о заједничкој сарадњи.

„Желимо, прије свега, да помогнемо једни другима, јер је то веома важно у животу. Разговарали смо о сарадњи на привредном и економском плану“, каже Павловић.

Он је изразио задовољство што ће споменик Мехмед паше Соколовића, након толико година, добити мјесто које заслужује.

Према Павловићевим ријечима, Вишеград има и нови и стари град, а у то треба улагати и развијати.

„Андрићград је предиван град, у којем има много камена, а камење је као злато и то траје вјечно“, рекао је Павловић и додао да очекује да се Вишеград развија, а да ће му у томе помоћи заједнички рад и вјера свих људи.

Делегација општине Вишеград, обишла је током данашње посјете Слобомир П универзитет, Радио-телевизију Слобомир, те Павловић интернационал банку и „Житопромет“ у Бијељини.

СРНА