Дејан Крсмановић нови вршилац дужности начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове

19.03.2024.

Одборници Скупштине општине Вишеград именовали су данас за вршиоца дужности начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Вишеград Дејана Крсмановића, а разријешили начелника тог одјељења Александра Којића.

Којић је у образложењу навео да је оставку поднио због здравствених разлога, те захвалио на указаном повјерењу да на овој позицији ради у протеклом периоду.

Одборници локалног парламента, уз извјештаје о раду у минулој, размотрили су и планове рада установа и предузећа чији оснивач је општина за текућу годину, а подршку скупштинске већине за ове документе нису добили Јавна здравствена установа „Апотека Вишеград“ и Туристичка организација Вишеград.

Начелник општине Младен Ђуревић сматра да су све дискусије биле конструктивне и да ће допринијети побољшању рада.

„На лични захтјев Александра Којића, из здравствених разлога, данас смо именовали новог вршиоца дужности тог одјељења. Сматрам ово приликом да изразим захвалност Којићу јер је имао и разумијевања и храбрости да се прије 17 мјесеци прихвати те захтјевне функције и буде један од мојих најближих сарадника“, рекао је Ђуревић изразивши наду да ће и новоименовани вршилац дужности бити на истом фону.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Српко Баранац сматра да је разматрање извјештаја о раду за минулу годину и планова за текућу веома битно, издвојивши извјештај Рехабилитационог центра „Вилина Влас“, који је веома битан јер се у овој години реализује огромна инвестиција- завршетак четвртог спрата.

„Након изградње овог справа ће бити унапријеђена туристичка понуда града са нових 60 лежајева. Оно на шта се 20 година чекало сада ће бити завршено и то ће и у квалитативном смислу унаприједити туристичку понуду“, рекао је Баранац.

СРНА