Данас почиње манифестација „Зимски дани Вишеграда“

24.12.2017.

На Тргу Николе Тесле у Андрићграду данас почиње манифестација „Зимски дани Вишеграда“, речено је Срни у општинској управи Вишеград.

Предсједник организационог одбора манифестације Оливера Тодоровић рекла је да ће бити постављено десет штандова на којима ће излагачи из Вишеграда представити своје производе.

Тодоровићева је рекао да су штандови претворени у својеврсни новогодишњи базар на којима ће посјетиоци моћи да купе домаће производе, храну и рукотворине.

„У оквиру програма планирано је одржавање представа, музичких програма, те подјела пакетића на отвореном“, навела је Тодоровићева.

Организатори позивају све да им се придруже на свечаном отварању, а најмлађе очекује спектакуларан долазак Дједа Мраза и кловна Арсе с Марса.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који ће данас отворити манифестацију, рекао је Срни да је циљ ове манифестације да се поводом божићних и новогодишњих празника, као и школског распуста, употпуне туристички и забавни садржаји града.

Ђуревић је напоменуо да се „Зимски дани Вишеграда“ организују први пут и то у сарадњи са општинском Туристичком организацијом, јавним установама и Андрићградом.

Свечано отварање манифестације заказано је за 17.00 часова када ће наступити дјечији хор „Сунце“ из Вишеграда. У оквиру програма најављена и подјела пакетића за дјецу на отвореном.

„Зимски дани Вишегарада“ биће завршени 13. јануара.

СРНА