Црква даровала малишане у обданишту „Невен“

04.01.2021.

Поводом Божића и православне Нове године, свештенство Храма Светог цара Лазара и косовских мученика у Вишеграду уручило је поклон-пакетиће за дјецу у обданишту „Невен“.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је да ова посјета има велики значај за све запослене и дјецу у овој установи, те додала да је ово потврда добре сарадње између црквене општине Вишеград и обданишта.

„Овакви тренуци су од непроцјењиве вриједности у периоду одрастања и сазријевања сваког дјетета. То је један од основних критеријума да дјеца касније постану добри људи и хришћани, што подразумијева њихову спознају, сазнање, поштовање и љубав према религији којој припадају“, истакла је Митровићева.

Протојереј ставрофор Драган Вукотић рекао је да је Божић празник којем се дјеца највише радују, зато што он прати даривање, радост и очекивање нечег новог.

„Захваљујемо се овој установи, јер су нас и у овим тешким околностима примили. Желимо да вишеградско обданиште има што више дјеце, јер и Црква и држава зависе од наше омладине у будућности. Желим да свима наступајућа година буде успјешна уз пуно здравља“, навео је свештеник Вукотић.

Јереј Саво Тривковић честитао је управи, запосленима и дјеци у вртићу „Невен“ срећне предстојеће празнике, те посебно нагласио значај ове установе за одрастање дјеце.

„Као родитељ могу да потврдим да дјеца похађајући ову установу постају креативнија и способнија за даље школовање, а ово су вриједни тренуци дјечијег образовања и њиховог даљег усмјеравања“, рекао је Тривковић.

Обданиште „Невен“ тренутно похађа 75 дјеце.

СРНА