Чланови Форума за безбједност осудили недавни напад на повратнике

30.03.2023.

Форум за безбједност општине Вишеград закључио је данас да је потребно осудити немили догађај у Омерагићима, а виновнике овог чина, који нема националну конотацију, извести пред лице правде.
Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић каже да је Форум на данашњој ванредној сједници био једногласан у осуди овог догађаја, који није мотивисан националном мржњом, већ је чин појединца из користољубља.

„Осуђујем овакав догађај и очекујем од свих истражних органа да што прије приведу лице или лица која су учествовала у овом дјелу, које је за посљедицу имало и физичке повреде наших суграђана“, рекао је Ђуревић.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Српко Баранац рекао је да је безбједност грађана приоритет, како Министарства унутрашњих послова, тако и општине Вишеград.

„На свима нама је да пошаљемо што више порука да су људи безбједни и да могу мирно да живе у нашем граду, без обзира које су националности“, истакао је Баранац.

Свештеник Александар Топаловић рекао је да су Српска православна црква, парохијани и свештеници Вишеграда против сваке врсте насиља.

„Апелујем на све који живе у Вишеграду да се у мјесецу Часног поста и Рамазана вратимо порукама мира и љубави које наше вјере и проповиједају, да се овај немили догађај расвјетли, а оштећени што прије опораве, те да нашим молитвама и дјеловањем сачувамо мир на овим просторима“, истакао је Топаловић.

Главни имам Меџлиса Исламске заједнице у Вишеграду Хасан Ефендија Скорупан каже да је данашња сједница Форума веома значајна јер даје могућност за унапређење односа.

„Народ Вишеграда заједнички прославља све благдане али требамо овако радити јер је то прилика да дјелујемо на фону снажне поруке – да сачувамо мир и толеранцију.

Напад на повратнике у селу Омерагићи код Вишеграда догодио се 23. марта.

СРНА