Чишћење улица, зелених површина, обалоутврда, путних праваца

12.04.2023.

У Вишеграду је у току акција чишћења улица, зелених површина, обалоутврда, игралишта и путних праваца под називом „Април-мјесец чистоће“, коју је покренула Општинска управа.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је новинарима да је динамика чишћења града испланирана са директорима предузећа и представницима спортских клубова како би сви дали допринос овој акцији.

„Циљ је да пробудимо свијест грађана да се према природи односимо на прави начин. Вишеград као туристичко мјесто мора бити чист град, тако да ћемо поред сакупљања смећа, кошења траве, сађења цвијећа, опрати и улице“, навео је Ђуревић и захвалио свима који су се одазвали акцији.

Вршилац дужности директора Рехабилитационог центра „Вилина влас“ Радојко Сташевић рекао је да су радници овог предузећа очистили дионицу пута Сасе-Вишеградска бања.

„Ангажовано је двадесетак радника. Очистили смо пут, уредили и сасјекли растиње. На лијечење у бању долазе људи од Требиња до Бањалуке и они треба да уживају у природи“, истакао је Сташевић.

Он је навео да је мушки дио колектива укључен у чишћење, док су жене задужене за уређење парка око вишеградске бање.

Акцији су се придружили радници Шумског газдинства „Панос“ и предузећа „Комуналац“.

Директор „Паноса“ Мирослав Савић рекао је да у акцији учествује 10 радника и да им је жеља да уреде путни правац који је веома важан са туристичког аспекта.

„Поново ћемо поставити клупе, у току је акција пошумљавања, а поред тога ћемо уредити и двориште пословне зграде, што подразумијева да ћемо обновити дрвореде и саднице“, истакао је Савић.

Вршилац дужности директора предузећа „Комуналац“ Гордана Кривошија рекла је да ће радници овог предузећа покупити и одвести шибље, те цистерном очистити дионицу пута до Вишеградске бање.

У предузећу „Хидроелектране на Дрини“ кажу да су радници учествовали у чишћењу обала од Хидроелектране Вишеград до новог моста, те истичу да је важно подићи свијест грађана о неопходности заштите животне средине и овакве акције практиковати у будућности.

Директор Спортске установе „Дрина“ Миљан Бабић рекао је да учествују у уређењу игралишта и спортских терена.

Акција чишћења и уређења јавних површина на подручју цијеле општине трајаће до краја априла.

СРНА