„Ћиро“ стигао на жељезничку станицу

01.07.2017.

Туристички воз „Ћиро“ стигао је данас са туристима на жељезничку станицу у Вишеград и озваничио почетак вожње у љетној сезони на ускотрачној прузи.

У кабинету начелника општине Младена Ђуревића представници жељезница Републике Српске и Србије потписали су уговор о кориштењу ускотрачне пруге Вишеград – Вардиште како би возови долазили у Вишеград.

Извршни директор послова инфраструктуре Жељезница Републике Српске Бошко Прелић рекао је да је потписан споразум о регулисању међусобних односа поводом уступања дијела жељезничке инфраструктуре туристичке пруге Вардиште–Вишеград са „Србија возом“.

„Возови ће саобраћати сваки дан и биће редовне линије уколико буде било заинтересованости путника“, додао је Прелић.

Он каже да се становништво у Вишеграду радује доласку воза, те истакао да је врло битно да воз саобраћа како би туристи имали и тај угођај.

Генерални директор „Србија воза“ Југослав Јовић рекао је да је послије дужег времена воз стигао у Вишеград.

„Од прошле године смо покушавали да то спроведемо у дјело, али ево данас смо направили добар договор са колегама из Републике Српске, потписали смо уговор за приступ инфраструктури и нема никаквих сметњи да воз настави са својом вожњом, чак и свакодневно“, истакао је Јовић.

Директор Туристичке организације Општине Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је чаробни туристички круг у Вишеграду оживио.

„Ово је један од најљепших туристичких производа у региону. Наш начелник ће све учинити да ова гарава ћирина локомотива хукће и доводи туристе до Вишеграда“, истакла је Тодоровићева.

Ђуревић је истакао да та туристичка атракција много значи за туризам Вишеграда и да се нада да ће што више пута воз долазити у Вишеграду на задовољство свих Вишеграђана.

СРНА