Четири случаја вируса корона, једно лице хоспитализовано у Фочи

03.07.2020.

У Вишеграду су потврђена четири случаја вируса корона, а једно лице хоспитализовано је у Универзитетској болници Фоча, речено је данас на сједници Општинског штаба за ванредне ситуације.
Санитарни инспектор општине Вишеград Слађана Миовчић рекла је новинарима да је општински Штаб донио закључак, да се појача надзор, нарочито над угоститељским објектима.

„Контрола ће се вршити свакодневно, а биће појачана и у дане викенда. Осим инспекцијских органа, у контроле угоститељских објеката, трговинских и радних организација биће укључена и комунална полиција“, истакла је Миовчићева.

Она је напоменула да је једно заражено лице хоспитализовано, а остала три лица немају изражене симптоме и они, као и њихове породице, налазе се у кућној изолацији и под медицинским надзором.

Миовчићева је рекла да у Дому здравља Вишеград предузимају све мјере као што су и до сада предузимали.

„Нажалост, они су били најизложенија и најугроженија категорија јер раде са пацијентима па се ту вирус и појавио, односно ту смо га идентификовали.
Апелујемо да се грађани придржавају прописаних мјера, да чешће перу руке, носе заштитне маске и не иду без пријеке потребе у Дом здравља већ да телефонски контактирају љекаре јер је сада другачија организација и сва упутства добиће од љекара“, навела је Миовчићева.

Она је додала да је битна физичка дистанца, а посебан апел упућен је младим људима да, уколико излазе, обавезно носе заштитне маске.

СРНА