Централни дочек дјеце са Космета 16. јуна у Андрићграду

19.04.2018.

Централни дочек 900 ученика са Косова и Метохије биће организован 16. јуна у Андрићграду, договорено је на састанку начелника општине Вишеград Младена Ђуревића и предсједника Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорада Арлова.

„Вишеград ће бити домаћин дјеце и наставника са Косова и Метохије, а централни скуп планиран је у Андрићграду. Око 50 ученика са својим наставницима остају у гостима од 16. до 23. јуна код породица у Вишеграду“, рекао је Ђуревић новинарима.

Он је навео да га радује посјета оволиког броја дјеце са Космета и да ће општина Вишеград бити добар домаћин.

„Општина Вишеград покренуће иницијативу за братимљење са општином Звечани са Косова и Метохије“, истакао је Ђуревић.

Арлов је захвалио Ђуревићу на гостопримству и додао да му је част што у Вишеграду разговара о детаљима великог пројекта, који има за циљ да споји дјецу са Косова и Метохије и из Републике Српске.

„Вишеград је покровитељ централне манифестације пријема дјеце која долазе са 18 аутобуса у пратњи 70 просвјетних радника. Овдје има шта да се покаже свима, нарочито дјеци међу којом многа никада нису напустила Косово и Метохију“, нагласио је Арлов.

Он каже да је Вишеград први пут домаћин за 50 дјеце из општине Косовска Каменица, из села Ропотово.

„Вјерујем да ће дјеци бити лијепо у Вишеграду и да ће стећи нове пријатеље. Захваљујем општини Вишеград и свим општинама у Републици Српској што учествују у овом великом пројекту“, додао је Арлов.

Он је рекао да је у овом мјесецу организована и велика акција помоћи за више од стотину болесне дјеце и дјеце са посебним потребама са Косова и Метохије.

„Молим све да позову број 1412 и помогну дјеци у хуманитарној акцији која траје до краја априла“, навео је Арлов.

СРНА