Буџет за наредну годину 11.4 милиона КМ

22.12.2023.

Скупштина општине Вишеград усвојила је данас буџет за 2024. у износу од 11.424.610 КМ, што је за милион КМ више у односу на првобитни буџет за ову годину.

Начелник општинског Одјељења за финансије Милан Јакшић истакао је да порески приходи износе непуних 5,9 милиона КМ и већи су за 365.000 КМ од овогодишњег ребаланса, док су непорески приходи 4.550.000 КМ и мањи су за 190.000 КМ.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Српко Баранац рекао је да ће редовно бити исплаћивана сва потраживања, почевши од плата и социјалних давања, те учинити све да спортски клубови имају новац за нормално функционисање, са посебним акцентом на борачке категорије и све оно што се ослања на општински буџет.

Према његовим ријечима, администрација и општинско Одјељење за финансије је уложило максимум напора да у години која истиче, и поред два ребаланса, буду испоштовани сви.

„То је добро трасиран пут и за наредну годину“, нагласио је Баранац.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изразио је задовољство због усвајања буџета – за локалну заједницу, најзначајнијег документа, појаснивши да он има и развојни и социјални карактер, те да је у интересу свих грађана.

„Данас смо именовали и директора Дома здравља, а то је доктор Снежана Ђуровић, која је до сада била вршилац дужности те функције. Усвојене су и двије одлуке о заштити изворишта `Дубовик` и `Чанчари`. Локални парламент је у овој години радио добро, а тако ће наставити и у 2024“, рекао је Ђуревић.

СРНА