Буџет за 2017. годину извршен 97 одсто

17.05.2018.

Скупштина општине Вишеград усвојила је данас извјештај о извршењу буџета за 2017. годину у износу од 13.225.970 КМ, што је 97 одсто планираног износа буџета.

Начелник Одјељења за финансије Његош Танасковић рекао је да су буџетски приходи и примици у прошлој годни остварени у износу од 13.225.970 КМ, док су буџетски расходи износили 12.776.665 КМ.

„Буџетска приходи су у односу на расходе и издатке били већи у износу од 449.305 КМ, што доказује да је извршење буџета позитивно, односно да је остварен позитиван резултат“, додао је Танасковић.

Шеф клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић рекао је да је усвојена одлука о дозволи проласка туристичког возића кроз главну улицу у времену од 17.00 до 24.00 часа, када је забрањен саобраћај за остала возила.

„То је још један вид подршке како развоју туризма тако и приватним предузетницима који имају самоиницијативу да покрећу породичне бизнисе“, истакао је Андрић.

Он је додао да се у извјештају о извршењу буџета могло видјети да су у претходној години била највећа капитална улагања у износу од 3.000.000 КМ, која су равномјерно распоређена у свим дијеловима града и сферама живота.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Билал Мемишевић рекао је да 23. редовна сједница Скупштине општине Вишеград протекла је у радној атмосфери те истакао да је било доста коментара и позиције и опозиције.

„Вишеград из дана у дан постаје све више туристички интересантнија дестинација и данашњом одлуком дали смо свој допринос као Скупштина да главна улица послије 17.00 часова буде на располагању возићу, да може пролазити улицом и удовољити жељама оних који су дошли у Вишеград“, додао је Мемишевић.

Он је истакао да је извјештај о извршењу буџета по свом садржају веома позитиван, те да је буџет квалитетно реализован и на задовољство грађана општине Вишеград.

Према његовим ријечима, општина Вишеград је прва на простору цијеле БиХ која је одржала 23 редовне и једни ванредну сједницу.

„То је показатељ да се интензивно радило и да су се створиле изузетне могућности да се 2018. и 2019. године спроведу рјешења и закљчци на којима се радило ове претходне двије године“, навео је Мемишевић.

СРНА