Бројни туристички садржаји привлаче туристе у Вишеград

27.08.2020.

Општина Вишеград уложила је претходних година много средстава како би општина била што љепша и приступачнија за туристе који долазе у све већем броју, рекао је начелник ове општине Младен Ђуревић.
Он је истакао да су уложена значајна средства и ресурси у побољшање изгледа града, али и у бројне манифестације ради привлачење посјетилаца.

„Велики број инфраструктурних пројеката је реализован, уређен је прилаз граду, уређена обала на Дрини и Рзаву и то је све оно што привлачи туристе. Резултат свих радова је велики број туриста који у овим љетним мјесецима, упркос страху од епидемије одлучују да посјете Вишеград и да искористе све потенцијале које он нуди“, навео је Ђуревић.

Он је нагласио да туристи одлучују да остану по неколико дана, што је био и циљ, а не да буду само пролазници.

„У наредном периоду наша мисија треба да буде да их задржимо и седам дана, то би био прави туризам и то Вишеград и заслужује, јер имамо много тога да понудимо, да виде, да доживе. Поред свих атракција ријеке Дрине, ту су туристички возић, бир бајк, вожња суповима, зип лајн, бродићи, бања, ћуприја и Андрићград“, напоменуо је Ђуревић новинарима.

Он је рекао да су уз препоруке Општинског и Републичког Штаба за ванредне ситуације одлучили да све манифестације које су носиле ризике, а односе се на масовнија окупљања, обуставе до краја године.

„То није узроковало смањењу броја туриста, задњих неколико мјесеци имамо велики број туриста који посјећују Вишеград. Смјештајни капацитети су попуњени, угоститељски објекти имају велики број гостију“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да ће кајак-регата бити одржана почетком септембра уз испуњавање свих епидемиолошких мјера, као и бициклистичка трка која креће са Јахорине и пролази кроз Вишеград.

„Надам се да ћемо од зимских, а посебно прољетних мјесеци имати забиљежене рекорде посјета као што је то било прошле године“, рекао је Ђуревић.

СРНА