Бројни наступи у Андрићграду привукли пажњу посјетилаца

28.12.2023.

Позорница у Андрићграду на којој се одржава манифестација „Зимски дани Вишеграда“ окупила је данас велики број вишеградских основаца и средњошколаца који су били дио овог празничног догађаја.

Педагог у Основној школи „Вук Караџић“ Тања Новаковић рекла је новинарима да су ученици заједно са учитељима и наставницима приредили дио програма који је назван „Новогодишња чаролија“.

„Ученици су се добро спремили и показали оно што су научили, а то су плес, игра, рецитација и пјесма. Ово је лијепа прилика да испратимо стару и дочекамо нову годину у прелијепом амбијенту““ истакла је Новаковићева.

У данашњем програму су учествовали ученици вишеградске основне и средње школе, чланови КУД-а „Бикавац“, кориснице Дома за лица са инвалидитетом, чланови Школе фудбала „Бамби соко“ и Школе спорта „Бубамара“.

И ове године одржана је подјела новогодишњих пакетића у оквиру хуманитарне акције „Један слаткиш, једно дијете“, коју су организовали ученици Средњошколског центра „Иво Андрић“.

За све посјетиоце приређен је спектакуларан ватромет, а служен је и бесплатан чај.

Манифестација се завршава сутра представом „Палата смијеха“, у извођењу „Дис театра“ из Бањалуке.

Манифестацију организује општина Вишеград, уз подршку вишеградских привредника, предузећа „Хидроелектране на Дрини“ и Министарство цивилних послова у Савјету министара.

СРНА