Бројне туристичке манифестације планиране за љето

23.04.2018.

У Вишеграду ће овог љета бити одржан низ туристичких, културних и спортских манифестација које ће овај град учинити још привлачнијим за туристе, а међу њима је и „Вишеградска регата 2018“ која ће бити одржана у јулу и очекује рекордан број учесника.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је након састанка са члановима Организационог одбора за припрему и организовање „Вишеградске регате“ да ова манифестација на прави начин промовише ријеку Дрину и природне потенцијале вишеградске регије.

Он је додао да општина, у сарадњи са организацијама и удружењима из Вишеграда, ради на припреми ових манифестација.

„Настојаћемо да окупимо умјетнике из Републике Српске, Србије и других земаља на манифестацијама културе које су препознатљиве за наш град. Досадашње манифестације, које су биле локалног карактера, проширићемо на регионални, да бисмо дали значај ономе што се овдје дешава“, навео је Ђуревић.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић каже да је на састанку било ријечи о активностима које ће бити организоване током љетне сезоне у овој општини.

Према њеним ријечима, регионална манифестација „Златне руке Подриња“ ове године биће продужена на два дана, а биће обиљежена предавањима о улози заната и старих рукотворина у развоју туризма и креирању туристичких садржаја.

Тодоровићева каже да ће 12. скокови са вишеградске ћуприје бити одржани 7. јула, а 14. јула „Вишеградска регата“.

„Први пут ове године, на приједлог начелника вишеградске општине, биће одржано и такмичење у припремању најбољег пасуља“, рекла је Тодоровићева, додајући да ће ова манифестација бити одржана у кампу Стари Брод код Вишеграда.

Она је додала да ће општина Вишеград и током ове туристичке сезоне пружити финансијску подршку.

СРНА