Бројне манифестације поводом Недјеље дјетета

01.10.2021.

Јавна установа за предшколско васпитање и образовање „Невен“ у Вишеграду ће од 4. до 10. октобра бројним манифестацијама обиљежити Недјељу дјетета која се ове године одржава под слоганом „Заједно можемо све“.

Директор ове установе Данка Митровић рекла је новинарима да ће се у понедјељак, 4. октобра, дјеца кроз групни рад са васпитачима упознати о својим правима, основама физичког васпитања и одржавања личне хигијене.

Малишане и њихове васпитаче наредног дана угостиће начелник општине Владен Ђуревић након чега ће услиједити шетња и упознавање са знаменитостима града.

Истог дана биће организована и посјета Граничној полицији чији ће припадници организовати вожњу службеним аутомобилима за малишане и њихове васпитаче.

У оквиру обиљежавање Недјеље дјетета, биће организована спортска такмичења у дворишту обданишта, као и премијерно извођење плесних тачака, а малишани ће посјетити биоскоп у Андрићграду и градску библиотеку.

Завршница овогодишњег обиљежавања Недјеље дјетета биће посјета свештеника, заједничка молитва и подјела пригодних поклона малишанима који ће, након исцртавања, своје поруке представити у дворишту Установе.

Недјеља дјетета обиљежава се сваке године у првој седмици октобра, а циљ манифестације је промоција права дјетета, побољшање друштвене бриге за дјецу и јачање одговорности свих субјеката заштите, као и упознавање шире јавности о потребама дјеце, те њиховим психосоцијалним одрастањем под једнаким условима.

СРНА