Богданић задовољан радом републичких установа

10.05.2017.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је Срни да је данас у Вишеграду са директорима републичких установа социјалне заштите за смјештај корисника разговарао о проблемима, плановима и постигнутим резултатима, те истакао да је задовољан радом свих руководстава.

„Највећи проблем ове установе имају са центрима за социјалну заштиту, а од локалних заједница се издваја четири до пет општина које су најлошије платише“, истакао је Богданић.

Он је нагласио да је задовољан радом свих менаџмената, посвећености послу, начину да нађу средства и да ангажују своје властите капацитете у производњи хране и у адаптацији објеката и да нико од њих није запошљавао превелики број радника, те да су на тај начин успјели сви да послују у граници одрживости.

Богданић је навео да Дом „Рада Врањешевић“ Бањалука и Дом за лица са инвалидитетом у Приједору имају мало више потешкоћа и да ће се више пажње посветити њима у наредном периоду како би нашли начин да и они послују једнако добро као што су друге установе.

„Настојаћемо да помогнемо свима код енергетске ефикасности и да у наредној години планирамо више средстава за одржавање објеката“, рекао је Богданић.

Директор Дома за лица са инвалидитетом у Вишеграду Зоран Васиљевић рекао је да је на састанку разматрано пословање појединачно по установама, проблеми са којима се сусрећу установе и активности за наредни период.

„Стање је опште добро, сусрећемо се са одређеним проблемима, а то је прије свега наплата потраживања, тако да већина установа од општина потражује финансијска средства“, истакао је Васиљевић.

Он је додао да се настоји да та потраживања буду смањена, али и да се судским путем морају наплаћивати уколико има неизмерених дуговања.

„Менаџмент ће настојати да и даље добро послује како би створили добре услове за рад и за квалитетнији живот наших корисника“, истакао је Васиљевић.

Он је навео да захваљујући Влади Републике Српске Дом послује позитивно јер Влада помаже у адаптацији објеката, суфинансирању смјештаја за кориснике који су из Републике Српске и у плаћању огрева.

У вишеградском Дому за лица са инвалидитетом смјештене су 173 кориснице.

СРНА