Билал Мемишевић изабран за предсједника Скупштине

25.11.2016.

skupstina

Билал Мемишевић из Коалиције СДА-СББ изабран је данас на конститутивној сједници Скупштине општине Вишеград за предсједника локалног парламента, а Миладин Милићевић из СНС-а за потпредсједника.

За замјеника начелника општине изабран је Младенко Тасић из ДНС-а.

Нову скупштинску већину чини седам одборника СНСД-а, два одборника ДНС-а, те по један одборник СНС-а и СП-а и Коалиције СДА-СББ, док су у опозицији пет одборника СДС-а, те по два одборника НДП-а и ПДП-а.

odbornici

Одборници су разријешили дужности досадашње начелнике одјељења и секретара Скупштине и именовали их за вршиоце дужности до истека конкурсне процедуре.

За вршиоца дужности секретара Скупштине општине изабран је Милан Ђукић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је свима на избору и пожелио им да у наредне четири године раде за добробит грађана који су им на изборима указали повјерење.

„У наредном периоду морамо да радимо конструктивно и у интересу грађана, јер нас чека усвајање буџета за наредну годину“, рекао је Ђуревић.

mladen-djurevic

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић рекао је да су од данас створени услови за рад локалног парламента.

„Данас смо, између осталог, морали да исправимо грешку претходне власти о враћању нелегално смијењеног замјеника начелника због чега је општина претрпјела значајне трошкове. У наредном периоду мораћемо да исправимо и друге пропусте и што је најбитније да реализујемо добре ствари за бољи живот у Вишеграду“, додао је Андрић.

Шеф Клуба одборника СДС-а Бране Смиљић критиковао је одлуку новоизабраног предсједника Скупштине општине Билала Мемишевића, који је током сједнице тражио паузу од 30 минута ради вјерског обреда.

Он каже да је први пут у Вишеграду прекинута сједница Скупштине општине, што се, како је навео, није смјело десити.

„Одборници СДС-а неће учествовати у раду сједница ако оне буду прекидане на овај начин“, додао је Смиљић.

СРНА